Om meg

 


Jeg er billedkunstner og jeg maler akrylmalerier på pleksiplater.
Jeg er født og oppvokst i Kongsberg, men har siden 2000 bodd i Bærum.
Her jobber jeg fulltid som billedkunstner i mitt eget lille studio.


Jeg er utdannet ved Oslo Tegne- og Maleskole på begynnelsen av 90-tallet, samt 1 år privat undervisning hos billedkunstner Oddmund Raudberget i Drammen.
I 15 år var jeg kunsthåndverker, men siden 2008 har jeg jobbet fulltid som billedkunstner.


Kunst på pleksiglass
Jeg maler speilvendt på baksiden av gjennomsiktige pleksiglassplater - motsatt av hvordan man maler på et lerret. Jeg maler mange tynne lag med akrylmaling bakover i maleriet, og de ulike lagene med maling dekker over tidligere malte lag. Dette gjør at jeg hele tiden må snu og vende på pleksiglassplatene for å planlegge hva som skal skje videre i maleriene; se på forsiden og male på baksiden.

Jeg ble oppmerksom på teknikken i 2008, og fikk lyst til å prøve denne måten å tilnærme meg et maleri på. Siden den gang har jeg fortsatt å male på pleksiglass, og teknikken føles veldig hjemme for meg nå.

Den glatte, skinnende overflaten i pleksiglasset gir glans og energi til fargene - og maleriene føles delikate og moderne. Fargene får en fin intensitet på de gjennomsiktige platene, og jeg lar de henge lett ut fra veggen uten ramme.
Jeg vil at betrakteren skal se kanten av pleksiglasset fra siden og forstå at dette er originaler som er malt direkte på pleksiglasset.


Mixed media – lerret og pleksiglass kombinert
Siden 2024 har jeg begynt å male
akrylmalerier på lerret og pleksiplater – og kombinerer dette i ett og samme maleri. Teknikken faller inn under mixed media, hvor ulike tilnærminger og metoder i maleriet møtes. Sammenstillingen av to helt ulike uttrykk gir maleriene en ny estetikk.
I maleriene på lerret bruker jeg flytende maling for å skape et abstrakt, organisk uttrykk. På pleksiglass-platene tegner og maler jeg detaljerte figurasjoner; stabbur, dyr- eller menneskeskikkelser. Disse tegningene er malt speilvendt og bakover på pleksiplaten.


Motiv
Jeg forsøker å male bilder som jeg finner malerisk spennende – ved hjelp av kontraster, strukturer, fargefelt, visuelle elementer osv. En visuell lek, som jeg kaller det. Kontraster i struktur fasinerer meg, og jeg blir aldri lei av å forske frem nye måter å skape en følelse i et maleri.

Naturen ligger som et abstrakt bakteppe, og gjenkjennelige elementer som himmel, fjell, horisont og vann opptrer ofte i bildene.
Elementer av arkitektonisk karakter som gir assosiasjoner til hus, bygninger, veier eller byrom kan man også finne i maleriene
Dyre – eller menneskeskikkelser har en sentral plassering i bildene – og de står alene men støtt i landskapet. Ensomhet kan ha mange former. En kan være ensom og alene eller ensom sammen med andre.
Det trenger ikke bære i seg noe negativt, det kan gi rom for refleksjon og indre dialog.

At jeg er glad i farger er vel nesten en underdrivelse – og kommer enkelt til uttrykk i de fargerike maleriene. Farger gir energi!


Utstillinger
Jeg har etterhvert hatt ganske mange separatutstillinger, og hatt en omfattende utstillingsvirksomhet siden 2009. Jeg stiller ut på kunstforeninger så ofte jeg kan, men også på gallerier, kafeer og andre type visningsrom.

Jeg er en aktiv utstiller, og har gjerne flere utstillinger gjennom året.
De senere årene har jeg foretrukket å samarbeide med andre kunstnere
når jeg stiller ut, og da gjerne med kunstnere som lager helt andre kunstuttrykk enn det jeg gjør. Dette gir spennende kontraster til utstillingene, og det har en tendens til å forsterke kunstverkene som stilles ut.
Det gleder meg å vise frem kunsten, få den ut av atelieret og opp på veggen – bare slik kommer bildene til rette og blir levende.

Jeg har valgt å arbeide med et unikt materiale, og for mange representerer malerier på pleksiglass noe nytt og moderne, et stilrent uttrykk som passer i tiden.   Maleriene er delikate – og interessen er stor for virkemiddelet, uttrykket og stilrenheten.

Følg meg gjerne
Facebook:
https://www.facebook.com/KjerstiArt

Instagram: https://www.instagram.com/kjersti_hvamb_art
NFUK:https://www.nfuk.no/artist/kjersti-hvamb


Bestilling

Jeg tar oppdrag i akrylmalerier malt på lerret og pleksiglass.
Kanskje har du et hus eller et sted du ønsker gjengitt i et maleri? Eller et dyr du er glad i?  Du kan få det gjengitt som et maleri eller som en miniatyr-maleri.
Du kan få det formatet du ønsker, og de fargene som passer deg best.
Motivet blir vi sammen enige om.
Jeg lager også dørskilt på bestilling.
Ta kontakt, så ser vi hva vi kan skape sammen.


Medlemskap
Jeg er medlem av NFUK (Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere) og har vært det siden 2008. Kunstforeningen er en landsdekkende, kunstnerdrevet forening med juryerte medlemsopptak. Les mer på: www.nfuk.no


Utsmykningsoppdrag
Jeg har hatt flere utsmykningsoppdrag for bedrifter og det offentlige, samt et større oppdrag for en restaurant som ligger midt på torget i Kolbotn i Oslo; Gamle Tårnhuset Restaurant.
I disse fantastiske rommene har jeg laget store og noen mindre arbeider etter eierenes helt spesielle ønsker: Fargene måtte passe til borddekorasjonene gjennom året - som lilla til advent, rødt til jul, gult til påske, høstfarger til høsten osv.
I tillegg ønsket de at det var abstrakte malerier uten antydning til figurasjon - slik at maleriene fungerer som fargerike dekorasjoner uten tilknytning til spesifikke steder, og slik at man står fritt til å assosiere.

Her er et knippe foto som viser maleriene på veggen i restauranten: https://gamletaarnhuset.no