Utstillinger

Utstillinger i 2024:

Mai 2024: Duo - utstilling i Galleri Fjøset på Årvoll Gård med Mirjam Johnsen

I hele mai 2024 vil Mirjam og jeg stille ut i Galleri Fjøset på Årvoll Gård. Dette er vår første utstilling sammen.
Mirjam stiller ut grafikk - og hun kommer med bilder i tresnitt, lino, monotypi og koldnålsraderinger.

Jeg kommer med akrylmalerier på lerret og pleksiplater – og kombinerer dette i ett og samme maleri. Teknikken faller inn under mixed media, hvor ulike tilnærminger og metoder i maleriet møtes. Sammenstillingen av to helt ulike uttrykk gir maleriene en ny estetikk.
I maleriene på lerret bruker jeg flytende maling for å skape et abstrakt uttrykk. På pleksiglass-platene tegner og maler jeg detaljerte figurasjoner som dyr- eller menneskeskikkelser. Disse tegningene er malt speilvendt og bakover på pleksiplaten.

Årvoll Gård er et kulturelt og sosialt treffsted for mange mennesker og aktivitetene organiseres i en fin miks av frivillige og private. Mange lag og kulturforeninger holder til på gården, bl.a kunstnere og brukskunstnere.
Gården er opprinnelig en gammel Akergård, og skriver seg helt tilbake til 1396.

Adr: Årvollveien 35, 0590 Oslo
Åpningstider: Mandag - fredag kl. 09-14:30, søndag kl. 12-15    
Søndagskafé hver søndag kl 12-15
Gratis inngang.
Velkommen!
 

 

25. mai - 2. juni 2024: Utstilling med Nigel Downham og Ingela Adamson i Galleri Brenneriet på Tveten Gård i Oslo

Trekløveret Nigel Downham, Ingela Adamson og jeg har vår tredje utstilling sammen, og denne gangen kommer vi til Tveten gård.  Utstillingen vises i 3 rom over to etasjer i det vakre bindverksbygget som huser Galleri Brenneriet.

Nigel Downham har utviklet sin helt egen collagestil, og på utstillingen viser han sine store collagearbeider som beveger seg innenfor abstrakt figurasjon og surrealisme. Motivene hans er humoristiske og lekne, og han jobber hovedsakelig med gamle magasiner og klipper ut former og farger som han skaper tekstur og form av.

Ingela Adamson arbeider med det forgjengelige og nære i sine sarte blyanttegninger. Hun klipper ofte i stykker tegninger for så å sette de sammen igjen på en ny og overraskende måte. Noen ganger syr hun i arket – og får et tekstilt preg som er uventet og fantaserende. Motivene er ofte hentet fra foto og gjenskapt med hard blyant på blankt papir.

Jeg viser akrylmalerier på lerret og pleksiplater – og kombinerer dette i ett og samme maleri. Teknikken faller inn under mixed media, hvor ulike tilnærminger og metoder i maleriet møtes. Sammenstillingen av to helt ulike uttrykk gir maleriene en ny estetikk.
I maleriene på lerret bruker jeg flytende maling for å skape et abstrakt, organisk uttrykk. På pleksiglass-platene tegner og maler jeg detaljerte figurasjoner som dyr- eller menneskeskikkelser. Disse tegningene er malt speilvendt og bakover på pleksiplaten.

Tveten gård er det best bevarte gårdstunet innenfor Oslos grenser. Deler av gårdens hovedhus er trolig fra så tidlig som 1400-tallet. Gården ligger omsluttet av blokkbebyggelsen på Tveita i bydel Alna. Tveten gård eies av Oslo kommune som i flere år har leid gården av familien Stenersen som har eid den siden 1810.

Adr: Tvetenveien 101, 0671 Oslo
Utstillingen er åpen og kunstnerne er tilstede følgende dager:
Lør 25. mai og søn 26. mai kl 12-15
Lør 1. juni og søn 2. juni kl 12-15
Velkommen!
 

 

 

August 2024: Utstilling på Sandbakken Sportsstue sammen med Inger Helen Aasterud, Østmarka i Oslo

Jeg stiller ut malerier i den koselige kafeen i hele august 2024. Inger Helen Aasterud stiller ut sine dikt.
Mer detaljer kommer nærmere arrangementet.

Sandbakken Sportsstue er en markastue i Østmarka i Oslo, ved Siggerud. Sandbakken er et fint turmål eller startsted enten du går til fots, sykkel eller på ski. Her serveres det god mat, vafler og fersk gjærbakst, og man kan kjøpe med seg brød hjem.

Adresse:
Enebakkveien 870, 1404 Siggerud
- Slik kommer man seg dit: Man kjører inn fra Enebakk, samme avkjøring som til Frambu. Vel fremme er det 10 minutter å gå fra en stor parkeringsplass.

Åpningstider: Fre - søn 11-16
https://www.sandbakken-sportsstue.no
 

 

17. aug - 1. sept 2024: Duo - utstilling med Reidun Falk på Tveten Gård i Oslo

Utstilling i Galleri Brenneriet på Tveten gård - en kultur- og aktivitetsgård; i dette fantastiske bindverkshuset skal Reidun og jeg ha vår 2. utstilling sammen!
Det blir mange typer kunstverk; originale malerier, glasskunst, digitale trykk og kanskje også skulpturer og annet!

Adr: Tvetenveien 101, 0671 Oslo

Tveten gård er det best bevarte gårdstunet innenfor Oslos grenser. Deler av gårdens hovedhus er trolig fra så tidlig som 1400-tallet. Gården ligger omsluttet av blokkbegyggelsen på Tveita i bydel Alna. Tveten gård eies av Oslo kommune som i flere år har leid gården av familien Stenersen som har eid den siden 1810.Mer informasjon kommer nærmere arrangementet!


 

 

 

15. oktober - 8. desember 2024: Utstilling på Godthaab Helse- og Rehabilitering, Bærum sammen med Reidun Falk:

Dette er min 5 utstilling på Godthaab og den 2. gangen sammen med Reidun Falk, en kollega og venn gjennom mange år.
Reidun Falk tar med masse giclée og DGA til utstillingen og viser også noen originale akrylmalerier på lerret.
Jeg viser malerier med menneske- og dyreskikkelser i fargerike, abstrakte landskap, alle malt med akrylmaling på pleksiglass.
I tillegg har jeg med minatyrmalerier montert på brostein og glassarbeider loddet med tinn.

Vernissasje tirsdag 15. oktober kl 18! Velkommen!
Utstillingen er åpen alle dager kl 09 - 20.
Salg rett fra vegg.

Adresse: Godthaab Helse - og Rehabilitering, Gamle Ringeriksvei 148, Bekkestua
Foto fra forrige utstilling på Godthaab sammen med Reidun, som var i august - oktober 2022:


 

 

 

16. des 2024 - 19. feb 2025: Utstilling på Høyås bo- og rehabiliteringssenter, Nordre Follo

Malerier i akryl på pleksiglass kommer til å pryde veggene - forhåpentligvis til glede for pasienter og ansatte - i hele 10 uker. Høyås ligger på Tårnåsen i Nodre Follo, og er åpen for publikum på dagtid i tidsrommet 09-20.


Vernissasje 16. desember 2024 kl 12! Velkommen!

Adr: Valhallaveien 74, 1413 Tårnåsen