KJERSTI RAHBEK HVAMB BILLEDKUNSTNER / NORWEGIAN VISUAL ARTIST

 
3. - 18. JUNI 2023: NFUKs JURYERTE LANDSUTSTILLING: GALLERI JESSHEIM - ULLENSAKER KUNSTFORENING

Jeg fikk antatt 1 verk til den årlige, juryerte landsutstillingen til Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK) - som i år stiller ut i Ullensaker Kunstforenings lokaler i Galleri Jessheim.
Verket heter "Bare grønn", måler 45x45 cm og er akrylmaling på pleksiglass

Vernissasje lørdag 3. juni kl 14! Velkommen!
Fra ca kl 14.45 vil våre to eksterne jurymedlemmer Marianne Karlsen og Inge Jensen ta oss med på omvisning i utstillingen.
Utstillingen henger frem til søndag 18. juni og har disse åpningstidene:
Lørdag 3.juni, kl. 14-16
Søndag 4.juni, kl. 12-16
Onsdag 7 og 14. juni kl 18-20
Torsdag 8 og 15.juni, kl. 15-18
Lørdag 10 og 17.juni kl. 12-16
Søndag 11 og 18.juni, kl. 12-16

Adr: Storgata 6, Jessheim
Utstillingen er en salgsutstilling

  


 
 
SOMMEREN 2023: GRUPPEUTSTILLING I SELVIKSVILLAEN PÅ VOLLEN

I hele sommer er vi 3 kunstnere som stiller ut på Vollen Nærmiljøsentral.
Ingela Adamson viser miniatyrtegninger av dyreansikt og Nigel Downham stiller ut collage.
Jeg viser 13 akrylmalerier på pleksiglass - med motiv av dyre - og menneskeskikkelser.
Utstilligen vil henge til over sommeren og er en salgsutstilling med salg rett fra vegg.
Ta kontakt med meg eller betjeningen dersom du trenger hjelp ved et kjøp.

Vi har valgt å ikke ha en vernissasje ved denne utstillingen - men kommer til å invitere til en Åpen dag i sommer; når stedet har åpnet dørene for publikum med kafèdrift og sommeren er på sitt vakreste.

Åpningstider: Fra midten av mai er det åpen kafè i helgene - kl 11-16 (litt væravhengig - åpen lenger dersom det er veldig fint vær)
I skoleferien er kafèen åpen hver dag!
Adr: Bruksveien 23, 1390 Vollen

Web: https://www.ivollen.no/hjem


 
 
UTSTILLING I MØR BIFFHUS I ARENDAL:

Jeg viser akrylmalerier på pleksiglass i Mør Biffhus som ligger ved Kanalplassen i hjertet av Arendal.  Som navnet tilsier er dette en biffrestaurant med en rikholdig og god meny, og de har både restaurant og bar.
Jeg viser en variasjon av ulike uttrykk innen maleri på pleksiglass; det er nye og noen litt eldre malerier på veggene i 1 etasje av bygget - i restauranten og baren.

Adr:Nedre Tyhomsvei 2, 4836 Arendal
Åpningstider: Man-tors kl 16-22, fre kl 16-23, lør kl 15-23 og søn kl 14-22
Salg av malerier rett fra vegg!

Velkommen innom!


 
 
 
 
 
Se flere kommende arrangementer under "Upcoming events".
 
 
 
DETTE HAR SKJEDD:
10. OKTOBER 2021: VERDIFESTIVALEN 2021 PÅ VERKET SCENE, MOSS

Verdifestivalen 2021 er den første i sitt slag og gikk av stabelen på Verket Scene i Moss 10. oktober 2021.  Jeg deltok med et verk jeg har kalt "Likeverd for alle", et maleri som er malt med akyl på pleksiglass og måler 45x45 cm.
Jeg lagde dette maleriet spesielt til Verdifestivalen 2021, hvor temaet for årets utstilling var "anerkjennelse, inkludering og likeverd i relasjon gjennom aktivitet".

Maleriets tema: Jeg har malt en liten klynge unge menneskeskikkelser, som gjennom bekledning kan indikere ulike bakgrunner når det kommer til trosretning, etnisitet ect.
LIkeverd står som det bærende i bildet, gjennom at menneskeskikkelsene står sammen skulder mot skulder på lik linje. Betydningen av likeverd blir forsterket gjennom regnbueflagget som ligger bak og som går som linjer gjennom personskikkelsene.

11 kunstnere stilt ut 19 verk på denne første festivalen, hvorav verket mitt ble solgt.

https://verdifestivalen.com

 
 
 
12. - 13. OKTOBER 2018: "INNTRYKK FRA BERLEVÅG" - SEPARATUTSTILLING I LOKSTALLEN PÅ BERLEVÅG HAVNEMUSEUM
I regi Berlevågatelieene - Kvitbrakka viste jeg en serie miniatyrmalerier på pleksiglass i Lokstallen til Berlevåg Havnemuseum. Utstilling ble laget under mitt AIR - Artist in residence opphold på 3 uker i Berlevåg. Jeg kalte utstillingen "Inntrykk fra Berlevåg", og malte hovedsakelig små byscener og inntrykk fra den mektige naturen som omringer fiskeværet Berlevåg.
received 460650577759926
 

ARTIKKEL I LAAGENDALSPOSTEN OM "PÅ GLATTA" - VINTERUTSTILLINGEN  JEG HADDE I LILLE GALLERI PÅ LÅGDALSMUSEET I KONGSBERG FEBRUAR - MARS 2018
Jeg var årets Vinterutstiller ved Lågdalsmuseet i Kongsberg, et kulturhistorisk museum for Kongsberg, Sandsvær og Numedal. Her er noen foto fra utstillingen:


Artikkel fra Laagendalsposten torsdag 22. februar:

Foto fra utstillingen "På glatta"

 

POP-UP utstillingen med Ari Behn, Per Heimly, Mikael Persbrandt og Tor Rafael 9-10 september i Kongsberg ble en braksuksess! Det var stinn brakke da Ari Behn dukket opp lørdag 9., og det ble et varmt møte med en jordnær Ari som delte av seg selv og sitt kunstneriske virke.  Folk flokket seg om han for å få en prat, bli tatt foto sammen med ham og også for å kjøpe bilder.
Jeg hadde sneket meg med på utstillingen med 2 malerier - siden jeg allerede fra før av er representert i Galleri Dyrmyr.  Virkelig en artig dag!

Se flere foto under "Press"

 

Jeg har vært å hengt opp to malerier i Ski Rådhus! Begge maleriene kom opp i helt nyoppussende kontorer i 5.etasje, og det var en entusiastisk arbeidsstab som tok imot maleriene mine i ellers bildetomme korridorer. De syntes det var deilig å få opp litt farger på veggene!
Maleriene heter "Ut på tur aldri sur" og "På linje" - begge er akrylmalerier på pleksiplater som måler 100 cm i diameter.  Flere foto kan ses under "In homes" øverst på siden.


 

Da jeg hadde utstilling i Ski Kunstforening i 2015, ble 2 malerier kjøpt av Ski Kommune og satt på lager til et nybygg som skulle oppføres og tas i bruk først i år, 2017. Nå har de kommet opp på vegg i nyoppførte Follo Omsorgsboliger i Ski, og jeg har endelig fått se de på vegg! Artig!
Flere foto under "In homes" øverst på siden. 

 

ARTIKKEL I AKERSPOSTEN OM UTSTILLINGEN JEG HADDE PÅ SMEDSTADHJEMMET I OSLO - PUBLISERT 23.02.2017:


 

Jeg vant NFUK's Kunststipend for 2015 på 10.000,- og har vært på studietur til Portugal!
Turen var mer enn vellykket - og jeg sitter igjen inspirert og med opplevelser som både er unike og som har gitt meg et nytt utgangspunkt.  Spesielt spennende var det å få personlige oppgaver og utfordringer av kursleder Tine Busk som var nye for meg, eks: Tegn bevegelse.  Eller tegn gjendstanders skygge uten å tegne gjenstanden. Ect. Under kan man se noen få bilder fra turen og resultatet av noen av øvelsene jeg ble gitt:
    

    
     
Jeg søkte om å delta på et ukeslangt kunstkurs i Portugal – og jeg fikk det! Så 26. sept til 3. okt gikk turen til Tavira, en sjarmerende fiskerlandsby på Algarvekysten!

Kurset er ment å inspirere – og la meg få oppleve å bevege meg utenfor egen komfortsone i teknikk og uttrykk
.

Websiden til kurset: http://www.tegnemaleferie.no

På NFUK's Facebook-side annonserte de tildelingen med disse ordene:
"Kjersti Rahbek Hvamb tildeles NFUKs stipend for 2015 på kr 10.000 - NFUK gratulerer!
Det kom inn fire søknader, og Hvambs prosjekt skilte seg positivt ut, noe komitéen falt for.
Begrunnelse:
Stipendkomitéen er enige om at søkeren er «rimelig aktiv i sitt kunstneriske arbeid» og mener i tillegg:
* Hun har en nøktern og utfyllende søknad om hva hun skal bruke pengene til og hva slags formål hun har med kurset for sin kunstneriske utvikling. Videre beskriver hun nøyaktig hva kurset skal inneholde og hva hun håper oppnå med sin kunst i nye omgivelser.
* Arbeider fulltid som kunstner og aktivt med utstillinger og videreutdannelse.
* Er stadig i utvikling.
* Har gitt en god oversikt over kursets innhold; som gir et godt innblikk i hva kurset går ut på.
Stipendet skal brukes til å dekke deler av kostnadene til å delta på en ukes tegne- og malekurs i Portugal under ledelse av Tine Busk; billedkunstner, pedagog og arkitekt med god kjennskap til Portugal.Vi ønsker lykke til med prosjektet og god tur til Portugal - vi håper at du opplever noe som gir deg andre perspektiver på din egen kunst og som kan virke vitaliserende for utviklingen av nye prosjekter og malerier i ditt eget kunstneriske virke.
For NFUKs stipendkomité 2015: Bodil Grytten (leder), komité medlemmer Heidi Løype og Arne Christiansen."Jeg takker komiteen for valget av min søknad dette året - og sier takk til NFUK som kunstnerorganisasjon, som muliggjør drømmer og ønsker til medlemmene gjennom kunstnerstipendet! Jeg er ydmyk, stolt og veldig glad! Kurset holdes i den sjarmerende fiskerlandsbyen Tavira på Algarvekysten."

 MORE UPCOMING EVENTS TO BE SEEN BY CLICKING THE UPCOMING EVENT BUTTON AT THE TOP LEFT

 

 

 

Copyright (c) Kjersti Rahbek Hvamb.  All right reserved. No one is allowed to copy, display or reproduce my pictures without my permission

Hits: 92196